سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نیازمندیها - آگهی رایگان


نیازمندیهای مهناد -درج آگهی رایگان - تبلیغات رایگان - تبلیغات اینترنتی - خرید و فروش بی واسطه

نظر
&

فن بیان چیست


 

 

  • فن بیان چیست

    فن بیان چیست

     فن بیان توانایی و تکنیک صحبت کردن به خوبی در هر شرایط  است. بیان خوب صرفا مربوط به سخنرانان، مدیران و.. نیست بلکه هرشخصی و در هر جایگاهی باید این مهارت را کسب کند.
    توانایی شما در صحبت کردن با مخاطبانتان برای موفقیتتان ضروری است. خوب صحبت کردن می تواند احترام و توجه دیگران را برای شما به ارمغان آورد، به ارزش های شما در جمع بیفزاید و توجه افرادی را که می توانند دریچه های روشنی را به روی شما باز کنند را جلب کند. خوب صحبت کردن می تواند شما را از دیگر افراد متمایز سازد.
    فن بیان به معنی صدای خوب، پرحرفی و حاضر جوابی نیست. بلکه مهارت بیان خوب است وافراد باید در پی کسب این ویژگی باشند.
    در موضوع فن بیان افراد معتقد اند که در این زمینه مهارت دارند و می توانند به خوبی صحبت می کنند ولی شایان ذکر است که در این مهارت ملاک اصلی نظر دیگران است نه نظر خودمان.

    کاربرد های فن بیان در مشاغل
    این مهارت کاربرد های مختلفی در همه ی زمینه ها دارد به طور مثال: هنگام سخنرانی و گفت و گو در کنفرانس ها و جلسات رسمی، در جلسات مشاوره و روانشناسی،  جلسات استخدام، گویندگی و مجری گری، در جلسات دادگاه که مختص وکلا و قاضیان است، نحوه تدریس معلمان و استادان، ارتباط بهتر و موثر مدیر با کارمندان و…

    چرا باید فن بیان خوبی داشته باشیم؟
    همه ی ما برای ارتباط و تعامل با دیگران نیازمند کسب این مهارت هستیم.
    باید بدانید که با هر شخصی و در هر جایگاهی چگونه صحبت کنید. مثلا نحوه صحبت کردن شما با دوستانتان یا مقامات عالی رتبه
    از مهم ترین اجزای آن می توان به تاثیر صدا، کلمات و جملات اشاره کرد.
    مهارت متقاعد کردن افراد، خوب صحبت کردن، حاضر جوابی و تند پاسخ دادن، داستان گویی، بداهه گویی و طنز گویی نمونه هایی از هوش کلامی هستند.

    فن بیان چیست

    چگونه فن بیان خوبی داشته باشیم؟
    برای داشتن بیان خوب باید از یک سری قواعد و اصول پیروی کنید، مانند تلفظ و ادای صحیح کلمات، استفاده به جا از مکث و تاکیدها، افزایش و کاهش سرعت کلام و صدا، کنترل لرزش و تنفس، حفظ ارتباط چشمی، استفاده به جا از زبان بدن و…
    انسان ها برای تعامل و ارتباط با مخاطبان خود نیازمند کسب این مهارت هستند.
    برای داشتن بیانی شیوا و روان در وهله اول نحوه بیان و تلفظ کلمات بسیار حائز اهمیت است. که این دو ویژگی یکی از ارکان اصلی سخنرانی و سخنوری به شمار می روند.
    مهارت فن بیان نیازمند تمرین و تکرار است، یکی از تمرین ها این است که خودکاری را میان لب های خود قرار دهید و سعی کنید از بین آنها کلام را صحیح و رسا ادا کنید. این تمرینات را به طور منظم انجام دهید تا به این مهارت دست یابید. این نکته را در نظر داشته باشید که نحوه صحیح تنفس در نحوه صحبت کردن شما تاثیر بسزایی می گذارد.
    لحن صحبت کردن کردن: یکی از مواردی که حتما باید روی آن توجه کنید لحن صحبت کردن و بیان احساسات است. اگر هنگام صحبت کردن بیان ما فاقد هرگونه احساسی باشد، هیچ جذابیت و تاثیری برروی شنونده ندارد.
    تقویت اعتماد به نفس: خوب صحبت کردن در تمام مراحل زندگی به شما کمک می کند. زمانی که شما خودتان را دوست بدارید کیفیت زندگی بهتری خواهید داشت و در نتیجه تعامل و ارتباط بهتری نیز می توانید داشته باشید.
    کنترل لحن، اینکه بدانید در چه زمانی مکث،تاکید و… را داشته باشید.
    کنترل تن صدا باید آگاه باشید که در چه مواقعی باید صدایتان کنترل کنید و آن را بالا یا پایین بیاورید.
    تحلیل صدای خود:هر کدام از ما الگوی ذهنی مشخصی داریم که هنگام صحبت کردن از آن پیروی می کنیم. گاهی خودمان نیز از نحوه صحبت کردنمان آگاهی نداریم، برخی لحن کلام محکم و باصلابت ،برخی سرعت کلام بی حال و کسل کننده، برخی دیگر نیز تند و بی وقفه صحبت می کنند. کمتر کسی وجود دارد که از نحوه بیان خود آگاه باشد و اگی کسی به این امر واقف است، تمایلی به تغییر آن ندارد ولی اگر شما فردی هستید که می خواهید از این مهارت پیروی کنید، آگاهی از این امر بسیار ضروری است. بهترین روش برای آگاهی از نحوه صحبت کردنمان ضبط کردن صدایمان است، زمانی که صدای ضبط شده ی خود را گوش می دهیم. از نحوه بیان کلمات، تن صدا، نحوه ادای صحیح کلمات و… آگاه می شویم.
    از موضوعات مهم برای موضوع سخنرانی خود استفاده کنید تا سخنرانی تاثیرگذار و برجسته ای داشته باشید.
    همراه بیان خوب و تاثیرگذار باید زبان بدن خوبی نیز داشته باشید تا اثربخشی سخنرانی شما بیشتر شود.
    کسانی که از دایره واژگان بالایی برخوردار هستند می توانند به خوبی صحبت کنند و اغلب دچار مشکل نمی شوند، آنها این قدرت را دارند که کلمات را به سرعت در ذهن خود بچینند و سخنرانی خوبی را ارئه دهند.

    فن بیان چیست

    مهارت های لازم برای خوب صحبت کردن
    اشتیاق:یکی ارکان مهم خوب صحبت کردن داشتن اشتیاق است. اگر هدف شما این باشد که تبدیل به یک سخنور و سخنران خوب شوید حتما به این مهارت دست خواهید یافت ولی اشتیاق به تنهایی کافی نیست.
    تصمیم: باید تصمیم بگیرید که هم اکنون به این مهارت دست خواهید یافت و برای کسب آن تلاش کنید.
    نظم:باید نظم و ترتیب داشته باشید و برنامه ریزی کنید. در چندین سخنرانی شرکت کنید تا مهارت لازم را به دست آوردید.
    اراده:در وهله آخر باید اراده ی کافی در این راه را داشته باشید، در مقابل شکست ها و موانع ایستادگی کنید.

    روش های تقویت فن بیان
    زیاد کتاب بخوانید تا با واژگان و نحوه صحیح آن ها آگاه شوید. از کتاب های تخصصی استفاده کنید.
    با افراد و دوستان خود ارتباط برقرار کنید و سعی کنید در مورد موضوعاتی خاص یا اخبار روز دنیا تعامل داشته باشید و اظهار نظر کنید.
    به گفت و گو و نحوه صحبت کردن اشخاص توجه نمایید و بدانید از چه واژگانی، با چه نوع بیان و لحنی صحبت می کنند.

    اهمیت فن بیان
    افراد برای بقای زندگی فردی و اجتماعی خود نیازمند تعامل و ارتباط با دیگران هستند. اگر بتوانید به خوبی از این مهارت استفاده کنید، در نتیجه از روابط خوبی بهره خواهید برد.

    معرفی چند کتاب برای تقویت فن بیان به نقل از جارچی
    قدرت بیان اثر برایان ترسی
    سخن بگویید تا برنده شوید اثر برایان ترسی
    سخنرانی پیروزمندانه اثر برایان ترسی
    آیین سخنرانی اثر دیل کارنگی
    اسرار سخنرانی و ارائه اثر استیو جابز